Sådan skaber du varige forandringer med ‘Fair proces’-metoden (og sikrer engagement fra hele teamet)

Datoer:
København:
26/9, 22/10, 21/11
Silkeborg:
24/9, 23/10, 20/11
Tilmelding? Kontakt mig
Tharshika Jeyakumar
Tharshika Jeyakumar
Kursuskoordinator
kurser@4.dk
Tilpasset kursus til din virksomhed
Hvis I er et større team eller har særlige ønsker, kan dette kursus laves som en workshop der adresserer jeres specifikke behov. Kontakt os for at finde den bedste løsning.
Lær, hvordan du leder forandringer med den anerkendte ‘Fair proces’-metode, så du skaber varige resultater og sikrer engagement hos medarbejderne.

Hvordan ville det være, hvis du havde en dokumenteret metode til at skabe forandringer, som du kunne bruge igen og igen?

Uanset om du skal introducere en ny arbejdsform (en kortere arbejdsuge måske?), indføre nye teknologiske systemer eller ændre i møde- eller mailkulturen, så afhænger succesen af, hvordan du leder forandringen – og om du får dine medarbejdere og ledere engageret og involveret i processen.

Det lærer du på dette kursus. Her får du nemlig en grundig introduktion og indføring i den internationalt anerkendte metode ‘Fair proces’, som Bo Vestergaard (din underviser) står bag.

På de tre kursusdage lærer du alt om de mekanismer, som afgør, om en forandring lykkes eller fejler – og du får værktøjerne til at sikre en effektiv implementering af dine forandringstiltag. 

På kurset får du
  • Dyb indsigt i ‘Fair proces’-metoden – og praktisk erfaring med at bruge den
  • Forståelse for de adfærdsvidenskabelige mekanismer, der er på spil i en forandringsproces
  • Konkrete værktøjer til at styrke psykologisk tryghed, kollektiv intelligens og forandringsparathed på arbejdspladsen.

Du lærer at rammesætte, facilitere og skabe involvering, så du får medarbejderne med dig i en proces, hvor I rent faktisk bliver klogere (og ikke dummere) sammen, samtidig med, at I holder et godt tempo med fremdrift.

På kurset kan du medbringe din egen forandring/ændring (det kan fx være nye arbejdsgange, metoder, opgaver, organisering ol.), og kommer til at planlægge forandringsprocessen, så du skaber engagement, involvering og fremdrift. Mellem kursusdagene holder vi korte online/telefoniske samtaler for at styrke fremdriften i projektet. 

Når du har været på kurset
  • Ved du, hvordan du involverer dine medarbejdere og sikrer engagement og støtte
  • Kender du de indbyggede faldgruber i forandringer – og ved, hvordan du undgår dem
  • Forstår du, hvordan du får de involverede med på beslutninger, som ikke er alles  favoritbeslutning
  • Ved du, hvad kollektiv intelligens er, og hvorfor det er vigtigt at skabe i involverende forandringsprocesser
  • Har du dyb forståelse for, hvordan du styrer en forandringsproces, så du holder tempo og fremdrift – og skaber løbende resultater
  • Kender du årsagerne til forandringskynisme og forandringsparathed og ved, hvordan du påvirker det med ‘Fair proces’-forandringsledelse.

Hvis du står over for et forandringsprojekt – eller gerne vil være forberedt og sikre, at du mestrer en af de vigtigste kompetencer i et moderne arbejdsliv – så er kurset her netop noget for dig. Her får du nemlig en færdig værktøjskasse til at lede forandringer, som du kan tage frem og bruge igen og igen, uanset hvilken forandring du skal implementere.

Kurset er målrettet chefer, ledere, projektledere, konsulenter, samt tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter. I kan også tilmelde jer som et ‘forandringsteam’ (fx en leder, en projektleder/intern konsulent og 1-3 nøglemedarbejdere).

Datoer og hold

København:
26/9, 22/10, 21/11

Silkeborg:
24/9, 23/10, 20/11

Pris

14.995 kr. ekskl. moms.

Bo Vestergaard

Bo Vestergaard er forsker, forfatter, foredragsholder, samt ledelses- og organisationskonsulent. Han står bag den internationalt prisvindende praktiske teori og bog ‘Fair proces – fra upopulære forandringer til medarbejdere, der udvikler løsninger’. 

Bo har fokus på procesledelse, som skaber medarbejderengagement, fremdrift og succesfulde forandringer. Han har desuden mange års erfaring med at skabe kollektiv intelligens i grupper, hvilket er afgørende for, at involvering fører til bedre løsninger og gode beslutninger. 

Bo Vestergaard

Bo Kønskov Hansen

Bo er CEO for Institut for 4-dages arbejdsuge og tidligere co-CEO i Abtion – et pionerfirma, der allerede i 2019 indførte 4-dages arbejdsuge for samtlige medarbejdere. Bo var ét af hovederne bag den 4-dages arbejdsuge i Abtion og har med succes været med til at lede organisationen igennem den store forandring. 

Han er desuden en anerkendt underviser og oplægsholder hos virksomheder, der vil øge medarbejdernes trivsel, arbejdsglæde og produktivitet.

Bo Kønskov Hansen